Pitkästä aikaa

Eli tässä välissä on ehtinyt tapahtua tosi paljon ja yritän saada päiviteltyä kaiken pikku hiljaa. Minulla on nyt ollut kaikkien kurssien viimeiset kokeet, esitelmät ja esseet. Yritin Balin matkani aikana kirjoittaa parikin kertaa postausta, mutta huonon internetin takia Blogger poisti niistä kaikki eikä suostunut lisäämään yhtään kuvaa...

No kuitenkin kursseista, minulla oli Urban studies projektin esitelmä ja lopputyön palautus, Kiinan ja Ekonomian tentit sekä Human rightsin essee. Kiina on ehkä ainoa kurssi, jonka ottaminen on vähän kaduttanut. Kurssimateriaalit eivät olleet kovin hyviä ja vaikka paljon opin, en ole varma pääsenkö kurssista läpi. Kaikki kokoajan hokevat, ettei kukaan täällä saa kurssista hylättyä, koska opettajat joutuvat kirjoittamaan jokaisesta hylätystä kirjallisen raportin.  Kuitenkin se saattaa hyvin olla mahdollista, ainakin opettajani mielestä. Kuulemma joka vuosi pari henkilöä kurssin reputtaa. Nojoo, ei tässä muu auta kuin toivoa parasta.

Ajatuksenani oli Balilla kirjoittaa vähän viimeisten viikkojen fiiliksiä, kävimme esimerkiksi Ellan buddyn vanhempien luona syömässä. Se oli todella mielenkiintoinen mahdollisuus ja molemmat Katien vanhemmat olivat todella mukavia ja puhuivat hyvin englantia. He olivat olleet Kanadassa vaihdossa. Katie oli myös vaihdossa Suomessa viime syksynä ja hänen vanhempansa olivat hyvin kiinnostuneita suomalaisesta kulttuurista. Ja meille suomalaisille ja yhdelle hollantilaisella oli mielenkiintoista nähdä oikea Hongkongilainen asunto, joka oli isompi kuin odotin ja siihen kuului kaunis podium ja uima-allas!

Tyypillisesti hongkongilaiset eivät käy toistensa luona kylässä, vaan ystäviä tavataan kaupungilla kahviloissa. Katien mukaan hän ei ole nähnyt parhaiden ystäviensäkään kotitaloja. Melkein jokaisella hongkongilaisella on myös oma Domestic Helper, tämän perheen sisäkkö oli ollut heillä jo 17 vuotta ja asui perheen keittiön takana olevassa huoneessa. Suurin osa domestic helpereistä tulee filippiineiltä, kuten tämänkin perheen.

Meille tarjoiltiin kunnon illallinen

Perheen vanhemmat lähettivät meidät ruuan jälkeen läheiseen jälkiruokapaikkaan nauttimaan jälkiruuasta.

Viikonloppuna lähdemme Japaniin, jonka jälkeen lennän Singaporeen pariksi päiväksi ja sitten Suomeen. Tällä hetkellä on aika paha koti-ikävä, joka varmasti johtuu kahdesta ruokamyrkytyksestä, jotka sain Indonesiassa.  Onneksi olen jo parantumassa, mutta hommaa riittää ennen lauantain lentoa. Koitan vielä ennen Japania tehdä postauksen Indonesiasta, mutta Japaniin en konetta aio ottaa mukaan. Ensimmäisen kerran koko vaihdon aikana voin täysin rentoutua ja toivottavasti kaikki kouluhommat on sitten jo paketissa! (Aion myös kandini palauttaa ennen lähtöä.) Elämme jänniä aikoja.
-Sofia

Kommentit

Suositut tekstit