Kotiinpaluu

Palasin Suomeen tasan viikko. Singaporessa pääsin kokemaan yksinmatkusamisen iloja, mutta siellä tuli jo sellainen olo, että olen valmis palaamaan Suomeen. Kotona pääsin heti viettämään pikkuveljeni ylioppilasjuhlia ja tapaamaan sukulaisia ja kavereita. Vielä ei ole ehtinyt olla yhtään rauhallista päivää, vaan joka päivä on ollut tekemistä. Vaihdon jälkeen onkin tärkeää, ettei jää sängynpohjalle makaamaan, koska muuten arkeen sopeutuminen saattaa olla hankalaa. Aikaeroon on paljon helpompi tottua tähän suuntaan, eikä mennyt kuin pari päivää kun olin jo rytmissä. (On vain mukavaa mennä nukkumaan ajoissa ja herätä aikaisin).

Vaihdon aikana olenkin kertonut kaikkia kokemuksia, jotka jäivät hämmästyttämään ja joihin kannattaa vaihdon aikana varautua. Eilen pääsin jakamaan kokemuksiani vaihtotuutorina seuraavan lukuvuoden vaihtoonlähtijöille. Kotiinpaluussa yksi asia on ainakin ollut ikävää, eli allergiat ja ihon kuivuminen. Koko Hongkongin vaihdon aikana minulla ei ollut yhtään allergiaa tai ihoni ei kuivunut (atooppinen iho), nyt kuitenkin nenä vuotaa kokoajan ja iho on todella kuiva. Kaipaan takaisin tropiikin kosteuteen.

Kuitenkin on ilouutisia. Pääsin jokaisesta vaihdon kurssistani läpi, sain palautettua kandini ja syksyllä opiskelut jatkuvat Aallon maisterivaiheessa.

Viimeinen päivä The Chinese University of Hongkongissa
-Sofia (yritän vielä tehdä, Balin, Japanin ja Singaporen matkoistani ainakin kuvapostauksen)

Kommentit

Suositut tekstit