Viisumi Kiinaan ja Hike with MeetUp

Hongkongissa on ollut todella kylmä melkein kaksi viikkoa. Tiedän, että Suomessa on kyllä paljon kylmempi, mutta Hongkongissa on kylmä myös sisällä. Seinät, lattiat ja ikkunat hohkaavat kylmyyttä ja missään vaiheessa ei kerkeä lämmetä. Suihkussakin on lämmin vain siinä kohtaan mihin vesi koskee, mutta nopeasti kylmenee uudestaan. En ollut täysin valmistunut tähän, joten minulla ei ole tarpeeksi vaatteita tai tarpeeksi paksua peittoa. Eli jos tulet Hongkongiin keväällä, valmistaudu talvitakilla ja paksulla peitolla.

Viime perjantaina käytiin hakemassa viisumi Kiinaan, koska olemme varanneet matkan Reading weekille Shanghaihin ja Pekingiin. Koko viisumimatka kesti noin. 4 tuntia, joten kannattaa varata aikaa tai valmistautua kunnolla. Ensin meillä oli ongelmia löytää oikea paikka ja sen jälkeen oli lisää ongelmia kaiken tulostamisessa, passikuvissa ja kaikessa muussa. Täytimme ensin hakemuksen, jolla haimme Double entryä. Tämän jälkeen jonotimme passin tarkastukseen, jossa tarkistettiin myös oliko meillä kaikki tarvittava valmiina (ei ollut). Nopeasti varasimme hotellit, tulostimme hotellien tiedot, lennot ja ryhdyimme odottamaan omaa vuoroamme. Vihdoin pääsin tiskille, jossa työntekijä ärsyyntyi, koska lentojen tiedot olivat hollanniksi ja toisessa hotellissa ei lukenut minun nimeäni. Myös passikuvani oli huono. Sitten tulosteltiin (yksi sivu maksoi 2KHD ja tulostaminen maksettiin octopus-kortilla). Sittem maksoimme 690HKD, jätimme passimme ja meidän pitäisi saada viisumit tämän viikon keskiviikkona. Kaiken tämän jälkeen kävimme syömässä Ted's Lookoutissa.

Lounas ennen viisumihakemuksia

Jonoa viisumihakemukseen


Launtaina kävimme Sanaan ja Emmin kanssa ostoksilla ja sushilla. Kaupunki oli aivan täynnä ihmisiä. Kaikki valmistuvat kiinalaiseen uuteenvuoteen ja kaikkialla on kiinalaisen uuden vuoden aleja. Söimme myös Am.Pm nimisessä ruokapaikassa hyviä pannukakkuja. Sunnuntaina olimme päättäneet osallistua MeetUpin järjestämään vaellukseen. Matka kesti noin 4 tuntia ja lähtö oli Chai Waista. MeetUp järjestää viikottain 30-40 vaellusta ja ehkä osallistumme myöhemmin toiselle vaellukselle.

Creme Brulee Souffle Pancake

Vaelluksen alku 
Dogi
Maisemia 

Vaellusjono

Hautoja, joista korkeimmilla olevat maksavat kuulemma miljooniaCape Collison battery

Matkalla Cape Collison batteryn rannalle

Loistava picnicpaikka, vaikka olikin todella tuulista ja kylmäOsa vaellusjoukosta

Vankila hyvällä näköalalla

Melkein perillä!

Big Wave Bay

Surffaajia!

Löysimme uusia ystäviä, jotka halusivat meidän liittyvän heidän grillailuunsa
Maanantai aamuna kokeilimme United salia ensimmäistä kertaa ja kävimme pelaamassa sulkapalloa illalla. Eilen oli vain luentoja ja illalla menimme The Cheesecake Factoryyn syömään. Ollaan suunnitellu niin innokkaasti, että minulla on enää vain kaksi vapaata viikonloppua Hongkongissa ennen koulun loppumista. Macaon ja Shenzhenin matka pitäisi vielä suunnitella ja kun saan viimeisen tenttini päivämäärän voin alkaa varata matkoja ennen kotiin paluuta.

Söin The Cheesecake Factoryssa Falafel-salaatin ja jälkiruuaksi jaoimme 5 kakkua 8 tytölle.


-Sofia

Kommentit

Suositut tekstit