CUHK

Tänään on ollut todella kylmä päivä, mutta onneksi loppuviikoksi lämpenee. Alun kulttuurishokin jälkeen kaikki on sujunut todella mukavasti. Olen saanut paljon uusia kavereita ja matkaseuraa. Eilen kävimme Chi Lin Nunnaryssa ja Hollywood Plazassa ostoksilla. Kävin illalla Sanaan kanssa syömässä United Collagen ruokalassa, joka ei ollut kovin ihmeellinen. Ravintolassa ei ollut montaa kasvisvaihtoehtoa. Ostin myös illalla tammikuun lopulle liput Kuala Lumpuriin. Tällä hetkellä meitä on lähdössä kuusi ja tänä iltana katsomme Dinnerin aikana sopivia yöpymisvaihtoehtoja.

Lotus Garden ja Chi Lin Nunnary
Hollywood Plaza, josta löysimme Pull and Bearin!

Tänään oli ensimmäinen päivä luentoja. Aamulla olin Geography of China-kurssilla Sino Buildingissa. Kurssilla on todella mukava ja hauska opettaja, jonka englantia oli välillä hankala ymmärtää. Kurssilla tehdään parin kanssa China-projekti, sekä kaksi koetta (midterm ja finals).  Luentojen lisäksi meillä on tutoriaaleja sekä kotiluettavaa. Päivällä kävin vielä mandariinikiinan alkeiskurssilla, joka saatetaan perua pienen osallistumismäärän takia. Vähän stressaa mitä kursseja otan tilalle, koska muut elementary-tason kiinankurssit ovat päällekäin muiden opintojeni kanssa.  Tällä hetkellä minulla on vain Helsingin yliopiston vaatima minimimäärä kursseja (12 CUHK credittiä eli 24 noppaa). Aion kuitenkin samaan aikaan tehdä kandiani sekä yhden kirjatentin esseesuorituksena. Vaikka opinnot alkoivat, oleskelu täällä tuntuu vieläkin lomalta. Suunnitelmissa onkin ottaa vähän rennommin ja matkustaa paljon.

Luentosali Sino Buildingissa

Common area Wu Ho Man Yuen Buildingissa

Huomenna minulla on Urban Studies in a Nutshell-kurssi aamulla. Iltapäivällä on joko Urban Planning Workshop tai Cultural Geography-kurssi. Suurin osa kursseistani on 3-tason kursseja, jotka vaativat paljon tekemistä. UPW on 4-tason kurssi, eli se on todella vaativa. Kaikista kursseistani saa 3 CUHK credittiä eli 6 noppaa. Onneksi vielä on aikaa vaihtaa kursseja, koska Add&Drop-viikko alkaa ensi viikolla.

-Sofia

Kommentit

Suositut tekstit